Wat is Cambridge Engels en wat heb je eraan?

Standard

Mensen die op zoek zijn naar een studie om Engels te leren spreken en schrijven, die komen vaak het woord Cambridge tegen. Het is een stad in het Verenigd Koninkrijk met een zeer bekende universiteit. Wanneer je echter bij een studie de term Cambridge Engels gebruikt ziet worden dan heeft dit een andere betekenis.

Cambridge Engels is namelijk een manier van lesgeven. Je kunt bijvoorbeeld Engelse les Rotterdam volgen voor cambridge engels. Het is een bewezen effectieve methode om mensen de Engelse taal te laten leren. Uit verschillende onderzoeken is de effectiviteit gebleken. Daarbij komt ook nog eens dat de manier van lesgeven wereldwijd hoog aangeschreven is. Wanneer je dus weet te slagen voor deze opleiding, dan heeft je diploma veel waarde.

Snel leren spreken, lezen en schrijven

Waar je als persoon die Engels wil leren vooral in geïnteresseerd bent is, of de manier van lesgeven je in staat stelt om snel te leren spreken, lezen en schrijven. Dit is bij Cambridge Engels in ieder geval wel het geval. De manier van lesgeven bestaat al vele jaren en is bewezen effectief gebleken.

Over de hele wereld zijn er duizenden universiteiten die op deze manier hun lessen geven. De studenten pakken het spreken, lezen en schrijven van de taal hiermee razendsnel op. Tevens leer je een zeer correcte manier van spreken. Het zogenaamde Queen’s English wordt met de Cambridge methode aangeleerd.

Cambridge Engels wereldwijd erkend

Wanneer je eenmaal de Engelse taal onder de knie hebt, dan wil je hier natuurlijk ook iets mee gaan doen. Misschien heb je een bepaalde baan voor ogen of ben je van plan om in het buitenland te gaan wonen. In dat geval komt het goed van pas dat Cambridge Engels wereldwijd erkend is. Je kunt dus op je cv vermelden dat je op deze manier les hebt gehad.

Wanneer je naar een Engelssprekend land wilt verhuizen zal je studie een voordeel zijn als het gaat om het beoordelen van je immigratieaanvraag. Een combinatie van beide wensen is natuurlijk ook mogelijk. Dat je bijvoorbeeld in een ander land wilt gaan werken als Engels leraar of lerares. In dat geval is je diploma ook wereldwijd hoog aangeschreven.