Een accountant kan zichzelf gemakkelijk terugverdienen?

Standard

De boekhouding wordt door veel startende ondernemers in ons land vaak zelf gedaan. Er is iets voor te zeggen. Heb je jezelf net ingeschreven bij de KVK en nog niet veel opdrachten en dus ook nog niet veel geld beschikbaar, dan wil je waarschijnlijk zo veel mogelijk kosten besparen.

Je denkt waarschijnlijk dat je dit geld beter kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor advertenties of iets van die aard. Zelf de boekhouding doen is overigens ook niet heel ingewikkeld. Je hebt alleen een internetverbinding nodig en een softwareprogramma. En dat programma kun je al gebruiken voor een paar tientjes per maand.

Boekhouding in de cloud

accountant inschakelenAl je boekhouding staat dan online en kun je vanaf iedere locatie in de wereld met een internetverbinding bereiken. Toch wel handig. Maar ook als je zelf alle facturen verstuurt en de kosten invoert in je boekhouding kan een accountant Waalwijk nog steeds handig zijn.

Bijvoorbeeld om je aangifte inkomstenbelasting voor je te verzorgen. Een accountant is natuurlijk van alle belastingregels op de hoogte. Zo kun je mogelijk belasting besparen. Daarnaast zijn de kosten voor een accountant ook weer aftrekbaar van de belasting en betaal je onder de streep dus een stuk minder dan het op het eerste gezicht lijkt.

Boekhoudpakketten en accountant

Er is trouwens veel keuze voor pakketten waarmee de boekhouding van een bedrijf kan worden bijgehouden. De meeste van deze pakketten werken online. Het wordt ook wel SAAS genoemd, wat staat voor software as a service. Je betaald een maandelijks of jaarlijks bedrag om de software te gebruiken.

Op deze manier blijft de software altijd up-to-date en heb je altijd toegang tot de nieuwste functionaliteiten. Het is dus heel begrijpelijk dat je als startende ondernemer de boekhouding zelf wilt doen. Je kunt er veel kosten mee besparen. Toch is het geen gek idee om eens met een accountant rond de tafel te gaan zitten. Meer hierover op: Accountantkaart.nl

Naast de belastingaangifte kan een accountant tevens helpen met adviezen voor je bedrijf. Je start wellicht met een eenmanszaak, maar later wil je naar een B.V. structuur toe. Ook daar kan een accountant bij helpen.