Drukke ondernemers vergeten vaak te delegeren

Standard

Ondernemers hebben het vaak erg druk. En niet zo vreemd ook, want een beetje ondernemer heeft meerdere klanten, personeel en doet veel dingen in het bedrijf. Daarnaast heeft u waarschijnlijk nog vele ideeën die u wilt gaan uitvoeren. Bepaalde projecten opzetten om nieuwe markten aan te gaan boren. Als u zo in elkaar steekt dan bent u zeker een ondernemer. Om een bedrijf te groeien is het vooral belangrijk om bepaalde zaken te delegeren of uit te besteden.

drukke agenda

Hoe vol staat uw agenda?

Zo komt er tijd vrij om al die ideeën uit te werken en uw bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Toch hebben veel ondernemers hier moeite mee. Veel van deze mensen zijn namelijk als eenmanszaak begonnen en hebben altijd alles zelf gedaan. Om iemand anders het dan te laten doen, kan best moeilijk zijn. Maar u moet wel. Zonder extra mensen binnen uw bedrijf kunt u niet meer groeien, zo simpel is het.

Netwerken met andere ondernemers zorgt vaak voor nieuwe inzichten

Daarnaast is het voor bedrijfseigenaren belangrijk om met andere mensen in het zelfde schuitje te netwerken. Want waar u mee omgaat, daar wordt u mee ‘besmet’. In dit geval dus met de ideeën van andere eigenaren van bedrijf. Wellicht komt u door het netwerken met bepaalde mensen in aanraking waarbij er samen een project kan worden gestart. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als u met andere mensen omgaat die al verder in hun bedrijf zijn dan u, kan dit inspirerend werken en u kunt iets leren. Misschien wilt u de omzet verdubbelen en kunt u iemand die al op dat niveau is. U kunt vast iets van die persoon leren en eens praten over de stappen die hij of zei genomen heeft om daar te komen.

Zo kiezen voor succesvolle bedrijven er bijvoorbeeld voor om hun kostbare tijd niet te besteden aan debiteuren die niet betalen (wanbetalers). Hier gaat namelijk ongemerkt veel tijd in zitten. Als u de volgende stap wilt maken en bezig bent met klanten achterna te bellen om de facturen betaald te krijgen, dan is dat zonde van de tijd. Ook als u een afdeling administratie heeft die dit doet, gaat er veel tijd verloren aan deze zaken. Een incassobureau inschakelen, kan tijd vrij maken om nieuwe markten aan te boren.